Werkwijze

Tijdens het eerste consult wordt een zo volledig mogelijk beeld gevormd van je algehele gezondheid.
Dit gebeurt aan de hand van een vraaggesprek van ongeveer anderhalf uur, waarin je klachten en ervaringen ten aanzien van fysieke, geestelijke en emotionele aspecten worden doorgenomen.
Ook de werking van de verschillende orgaansystemen, ziektegeschiedenis, familiaire aandoeningen en medicijngebruik worden meegenomen om tot een natuurgeneeskundige diagnose te komen.

Tot slot wordt een voedingsanamnese afgenomen en uit alle informatie wordt een behandelplan samengesteld met één of meerdere therapieën, waarbij uiteraard met jouw voorkeur rekening wordt gehouden.

Als een kruidenmiddel (fytotherapeuticum) wordt voorgeschreven, wordt er altijd beoordeeld op mogelijke interacties met andere gebruikte (reguliere) medicijnen. De voorgeschreven fytotherapeutica worden door mij besteld bij de NatuurApotheek en specifiek per cliënt klaargemaakt en bij jou thuis bezorgd. Je krijgt hiervoor een factuur van de NatuurApotheek.

Tijdens de vervolgbehandeling van 30-45 minuten wordt het verloop van de therapie geëvalueerd. De aard van je klachten en je conditie bepalen het aantal vervolgconsulten. Indien nodig kan je, met jouw instemming, doorverwezen worden naar andere vormen van (alternatieve) hulpverlening of naar je huisarts.

Voedingsadviezen

Een gezonde uitgebalanceerde voeding vormt de basis van een optimale gezondheid.
Veel klachten kunnen ontstaan en/of versterkt worden door onvolwaardige voeding.
Door middel van een voedingsanamnese en een door jou aangeleverd voedingsdagboek wordt naar je voedingspatroon gekeken.
Samen met de andere informatie uit het vraaggesprek wordt een individueel voedingsadvies samengesteld.