Therapeut

daag pontier natuurgeneeskundeMijn naam is Daag Pontier en ik ben natuurgeneeskundig therapeut in Maassluis.

Met veel plezier help ik mijn cliënten hun gezondheid op een zo natuurlijk mogelijke manier te bevorderen.
Ik heb altijd interesse gehad in de geneeskrachtige werking van kruiden, ‘niets staat op zichzelf en alles is met elkaar verweven’, dat zie je in de natuur en ook in de mens. Meestal is ziekte een optelling van oorzaken die niet los van elkaar kunnen worden gezien, het is daarom belangrijk die oorzaken op te sporen en aan de basis te behandelen.

Natuurgeneeskunde bestaat al sinds de mens bestaat en kan een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Zo kan het beste van twee visies op gezondheid worden verenigd in optimale zorg.

Om de nodige kennis op te doen heb ik de zesjarige hbo-opleiding Complementaire Alternatieve Geneeswijze aan de Saxion Hogeschool te Utrecht gevolgd en heb hier mijn Bachelor of Complementary and Alternative Medicine behaald.

Als afstudeeronderwerp heb ik plantaardige alternatieven voor statinemedicatie gekozen, omdat hart- en vaatziekten een van de meest voorkomende aandoeningen van deze tijd zijn en een te hoog cholesterolgehalte in het bloed hier direct aan gerelateerd is. In de reguliere geneeskunde worden statines voorgeschreven om het cholesterolgehalte te verlagen, maar het gebruik hiervan kan verschillende bijwerkingen veroorzaken, waarvan de belangrijkste spierpijn is.

pdfU kunt het artikel hier lezen (2.33 MB ) vanaf bladzijde 9